Klik op een van de onderstaande afbeeldingen om direct naar een project te gaan of scroll verder voor een overview van alle projecten.

SNEEUWEN 9+ (2018)

Theatervoorstelling | 25  min

 

 

Sneeuwen is een mysterieuze, poëtische en magische voorstelling over een meisje dat van huis is weggelopen om op zoek te gaan naar iets. Naar wat? Ze weet het niet. Ze belandt in een uitgestrekt sneeuwlandschap en verdwaalt. Daar denkt ze na over haar bestaan en ontmoet ze een al even eenzame vos. Met een serieuze en universele bodem, maar naïeve poëzie vertellen theatermaker Celine Daemen, actrice Marit Hooijschuur en componist Marc Mâhfoud het verhaal van een onrustig jong meisje dat de stilte leert omarmen. 

 

CREDITS

CONCEPT & REGIE: CELINE DAEMEN / CONCEPT & SPEL: MARIT HOOIJSCHUUR / MUZIEK & SPEL: MARC MAHFOUD /  TECHNIEK: MARQ CLAESSENS / VORMGEVING VOS: LOEK DAEMEN / COACHING: BART VAN DEN EYNDE / MET DANK AAN: GEMEENTE SITTARD -GELEEN / GEINSPIREERD OP TEKSTEN VAN DANIIL CHARMS, TOON TELLEGEN EN SAMUEL BECKETT / FOTO'S: JOOST MILDE

SNEEUWEN is gemaakt in het kader van Winterzone; een samenwerking tussen het Laagland en VIA ZUID. 

SNEEUWEN 9+

INSIDE (2018)
a panorama of anxiety

Videoinstallatie | 15  min

 

 

 

Angst gaat met je op de loop. Balancerend op de grens tussen doemscenario en werkelijkheid, verlies je je lichaam. Je verliest grip. Verliest de grond onder je voeten en bent alleen. Alleen met je gedeconstrueerde lichaam.

 

INSIDE is een eenpersoons videoinstallatie over angst en eenzaamheid. Videobeelden, muziek en geluid nemen je mee in een 360 graden ervaring. Een associatieve en gevoelsmatige beleving die enkel begrepen kan worden met het hart.

INSIDE

CREDITS

Regie CELINE DAEMEN / Muziek FELIPE HOYOS / Vormgeving ANTHONY VAN GOG / Productie MARITA HAMERS / Camera COR BOOY / Kostuumontwerp KATHLEEN HILBERS / Geluid GERT-JAN VAN STIPHOUT / Muziek opname en mixing GINO BOMBRINI /Viool MIMI JUNG / Cello DIEGO HERNÁNDEZ / Techniek CARLO LENSSEN / Regieassistentie SANNE SMITS / spel HELENE VRIJDAG en ZWEMCLUB EIJSDEN / Zwemtraining EMILIE ANDRIEN/ Artistieke coaching PETER MISOTTEN EN BENJAMIN VANDEWALLE

 

Dit project wordt geproduceerd door CineSud, Limburgs platform van filmmakers, in coproductie met Via ZUID, talentontwikkeling podiumkunsten Limburg en ondersteund door Stichting Edmond Hustinx, Stichting Kanunnik Salden/Nieuwenhof en Apollo Fonds met dank aan Toneelacademie Maastricht. 

NOOIT VAN ELKAAR (2018)

Theatervoorstelling | 60 min

 

 

Een vrouw wacht op haar man. In haar kamer, tussen haar spullen, wacht ze tot hij komt. Ze lacht. Ze neuriet. Hij komt anders nooit zo laat en als hij zo laat komt dan belt hij altijd om het te zeggen. Nu komt hij vast gauw. Ze weet dat hij moet komen. In een spel van door elkaar lopende werkelijkheden, geeft zij haar diepste verlangens en angsten bloot.

 

„Ik heb van die dagen

dat ik wakker word en opsta

en de uren verstrijken

terwijl ik samen met mijn spullen ben”
 

Celine Daemen schetst samen met 3 jonge acteurs het portret van een eenzame vrouw, die gewapend is met haar verbeeldingskracht. Nooit van Elkaar is een gevoelsmatige voorstelling waarin beeld en taal spreken over het menselijk onvermogen samen te komen.

NOOIT VAN ELKAAR

CREDITS

tekst JON FOSSE // regie CELINE DAEMEN // vertaling ALEXANDER SCHREUDER // spel THOMAS CLAESSENS, CARO DERKX en MARIT HOOIJSCHUUR // dramaturgie SILKE VAN KAMP // lichtontwerp en techniek MARITA HAMERS, CARLO LENSSEN, MARC ZWIETINK // coaching CHRISTOPHE AUSSEMS // posterbeeld MEES WALTER // foto's JESSE DEBILLE


Dit project wordt geproduceerd door Toneelgroep Maastricht, in coproductie met Via Zuid, talentontwikkeling podiumkunsten Limburg. Met dank aan Toneelacademie Maastricht.

DE VROUW DIE ONEINDIG WILDE ZIJN (2017)

Film | 15 min

 

 

DE VROUW DIE ONEINDIG WILDE ZIJN

Een experimentele kortfilm over angst voor het einde en afscheid nemen, gesitueerd in de overgangsfase tussen leven en dood.

De vrouw die oneindig wilde zijn won in 2018 de tweede prijs op Bilbao International Filmfestival. 
 

REGIE: Celine Daemen en Sanne Smits / SPEL:  Yentl Gijbels en Heleen Suiker / CAMERA: Daniel van Hauten /SOUNDDESIGN : Marc Mâhfoud 

Met dank aan:
Quirine Racké, Helena Muskens, Niels Hollands, Jeanne van den Munckhof, Mark Daemen, familie van Mourik, Wim Schiffers, Jelle Stiphout, Miem Castermans, Maurice Vleugels, Pierre Swelsen, René Schaepkens, Hendrik Bedrijven Brunssum, Kemna Casting, Rothy Verhuur, Jo van LaarJean-Paul CaelenMarc Zwietink, Toneelacademie Maastricht, Hans van Hezik, Tim Rutten en Video Power.

IN DE MEDIA

Woman Cinemakers publiceerde in september 2018  een uitgebreid artikel over
'De vrouw die oneindig wilde zijn':

WAT ER OVERBLIJFT (2019)

Theater na de dam | Jeugdtheater | 60 min

 

 

THEATER NA DE DAM 

Wat er overblijft (2019)

Kumulus, Maastricht

Jongeren uit Maastricht verdiepten zich onder leiding van theatermaker Celine Daemen in de geschiedenis van Maastricht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Wat er overblijft.

 

Maar als de oorlogsgeneratie steeds kleiner wordt, sterven de verhalen dan ook uit? Raken de herinneringen zoek? Wat weten we nog? En hoe houden we dat in leven? De jongeren van Kumulus gaan op zoek naar wat er overblijft.

CREDITS 
regie CELINE DAEMEN // regieassistentie: RENO VAN RIJSEWIJK // spel DIMPHY, SASHA, NOOR, JULIA, FEE, HARRY, LAURA, MEREL  

Weet je nog,

weet je niet meer (2018)

Laagland, Sittard

Lange tijd hebben we het kunnen vragen. Lange tijd zeiden we tegen opa en oma: "Hoe was het nou eigenlijk, die oorlog?" Maar 73 jaar zijn verstreken sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945. Er zijn steeds minder opa’s en oma’s die nog kunnen vertellen over toen. Het gevaar loert dat ook hun herinneringen en verhalen een stille dood sterven.

5 jongeren onderzoeken het belang van herdenken, herinneren en herbeleven in het kader van Theater na de Dam. 

CREDITS 
regie CELINE DAEMEN // spel DIMPHY, BIRKE, SASHA, JESPER, DIEGO // productie en publiciteit JUDITH BERDEN, WOUTER RAMAKERS, JOELLE VAN REIJMERSDAL, QUINCY GROOTJANS// foto's JOOST MILDE

WEET JE NOG,
WEET JE NIET MEER (2018)

Theater na de dam | Jeugdtheater | 60 min

 

EINDSPEL (2017)

Toneel |  45  min

 

EINDSPEL

De blinde Hamm, zijn bediende Clov, zijn vader Nagg en zijn moeder Nell zitten in een gat waar niets meer groen is. Ze praten en kijken naar buiten. Buiten lijkt er niet veel te gebeuren. Het is een dag als alle anderen, maar binnen steken verlangen en hoop de kop op. 

“We beginnen toch niet iets te betekenen?” 

Er wordt kort gelachen. 

Nu is het hun beurt, om te spelen

CREDITS

Tekst:  Samuel Beckett / Regie: Celine Daemen / 
Spel: Scott Beekhuizen, Thomas Claessens,  Annelieke Holland, Thomas van Luin / Begeleiding: Liesbeth Coltof / Scenografie: Celine Daemen en Kyra Nijskens / Fotografie:  Olivier Herter     

MEANDER (2016)

videoinstallatie |  doorlopend

 

 
 

MEANDER

Hazel woont met haar moeder, broertjes en zusjes in het enige huis op het enige eiland in het water. Haar vader vertrok. Zij bleven. Turend over het water snakt ze naar de onbekende wereld. Wachtend tot die de hare binnenspat.

Door: Celine Daemen, Carp Derkx, Luca Meisyers, Emmanuel Ohene Boafo / Camera: Daniel van Hauten / SpeL: Scott Beekhuizen, Mark Daemen, Caro Derkx, Emmanuel Ohene Boafo, Lux Kraft, Mo Kraft, Gise Moens, Marike van Weelden, Olivia Wormer en Stella Wormer.

 

JACQUELINE (2017)

Documentaire filmportret |  10 min

 

JACQUELINE

Ik ben opzoek naar Jacqueline. Jacqueline is een vrouw 45 jaar, slank, niet groot. Jacqueline rookt graag een shaggie om haar hoofd leeg te maken. Ze heeft een bril, een bruine jas en kort haar. 

Jacqueline werd een tijdje geleden door omstandigheden dakloos. Ze besloot in de bosjes eigenhandig een woonwagentje te bouwen, waarin ze nu leeft met haar twee valkparkietjes Boy en Juanita. 

 

regie: CELINE DAEMEN // met JACQUELINEen EZDRA met dank aan PAULUSKERK ROTTERDAM 

LA JEUNESSE (2017)

Film|  10 min

 

La Jeunesse was een onderzoeksproject van Celine Daemen en Elena van Leuven in het kader van 'regiestijlen' op de Toneelacademie Maastricht. De kortfilm is geïnspireerd op het oeuvre van Samuel Beckett.

 

Social Media:

Nieuwsbrief

Contact: