PHOTO-2020-06-17-18-42-51.jpg

Op dit moment doet Celine samen met Art Director Aron Fels, schrijver Olivier Herter en zangeres Sterre konijn research naar de mogelijkheden van Virtual Reality Opera. 

Wat is een immersieve vertelstructuur? Hoe komen we voorbij de gimmick? Een acteur moet in staat zijn kwetsbaar en imperfect te zijn, maar hoe behouden we die kwaliteit in Virtual Reality? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat een virtuele acteur in staat is diep menselijke emoties te communiceren met het publiek?

 

In april zullen Celine en Aron zich samen met chronosphere en de Effenaar (Smart Venue) buigen over de vraag hoe  de natuurlijke bewegingskwaliteit van volumetrische video daaraan bij kan dragen.  Hoe kunnen we het productieproces van volumetrische video zo inrichten dat de karakteristieke kwaliteiten van het decor en de acteur niet verloren gaan?


 

Productie: Intro in Situ en VIA ZUID 

 


  

 

Wil jij onderdeel zijn van ons testpubliek? Wij tonen work in progress op:

Winternights - Maastricht
11 december 2020

Sneakpeak PLT - Heerlen 
9 februari 2021

(afgelast vanwege COVID)
 

image_0172020-08-09 (1).png

" Tijdens het jaarlijkse Winternights bieden SoAP Maastricht, VIA ZUID en C-TAKT een podium aan het work-in-progress van ‘hun’ talenten. Doorgaans kunnen bezoekers een glimp van het werk opvangen op verrassende locaties in de stad Maastricht. Dit jaar werd een uitvoerig online-programma ontwikkeld, waarin we op een andere manier kunnen kennismaken met de kunstenaars en hun werk. Kunstenaars grijpen naar nieuwe vormen, al verlangt een deel van hen ook naar de daadwerkelijke live ontmoeting, niemand zit stil. (...)

Theatermaker Celine Daemen stort zich samen met film- en visual specialist Aron Fels steeds dieper in de VR-techniek en koppelt ze de mogelijkheden daarbinnen aan haar muzikale en theatrale skills in online operavormen. Hoe kunnen we in die ruimte ook kwetsbaarheid tonen en aandacht hebben voor de imperfectie? Het zijn interessante vragen voor een wereld die vaak oppervlakkige kunstmatigheid uitdraagt. " 

image_0102020-07-27.jpg

Concept en Regie: Celine Daemen // Art director: Aron Fels // Zang en Spel: Sterre Konijn // Libretto: Olivier Herter


Dit researchproject wordt geproduceerd door Intro in Situ in co-productie met VIA ZUID

Social Media:

Nieuwsbrief

Contact: