Social Media:

Nieuwsbrief

Contact:

Je bent in een niemandsland en valt in een vacuüm waarin je je tot niets meer kan verhouden. Niet tot de tijd. Niet tot de ander. Niet tot de grond onder je voeten. Machteloos en overgeleverd aan het leven stort je naar beneden in een onbekende diepte.  

“Alleen kan ik. Ik kan alleen. Ik ben niet alleen. Alleen ben ik niet. “

 

De Opera van de Vallende Mens is een VirtualReality-Opera. Een interdisciplinaire ervaring geïnspireerd op gesprekken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Met de psychiatrie als spiegel voor de wereld waarin we leven, roept de ervaring op tot universele herkenning.

 

De Opera van de Vallende Mens is een poëtisch, muzikaal en beeldend onderzoek naar de eenzaamheid van verdriet. Een ervaring die uitnodigt tot reflectie, maar bovenal samenbrengt en troost.

Concept en Regie: Celine Daemen // Art director: Aron Fels // Compositie: Amarante Nat //  Zang en Spel: Sterre Konijn // Libretto: Olivier Herter // Sound Engineer: Wouter Snoei // Spatial Sound Engineer: Daniël Berends en Franscesco Robustelli // Character Rig: Louise van Putten // Producer: Cas Ketel // Artistieke Coaching: Romain Bischoff // illustratie: Ronja Ida Weia // Grafisch ontwerp: Mees Walter // Marketing: Marita Hamers //  Zakelijke begeleiding: Karel Janssen // Met grote dank aan: medewerkers, ervaringsdeskundigen en patiënten van Mondriaan GGZ. 


De opera van de vallende mens werd geproduceerd door MCEM in co-productie met VIA ZUID en Cultura Nova, in samenwerking met Mondriaan GGZ, met financiële steun van VSBfonds, Edmond Hustinx Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, Brand Cultuurfonds en Kanunnik Salden Nieuwenhof.

De Opera van de Vallende Mens was reeds te zien op:

 

Cultura Nova – Heerlen: 24 t/m 27 augustus 2019

PAS Festival – Maastricht: 6 & 7 september 2019

 Dansende Denken - Antwerpen: 14 & 15 september 2019

Brainwash Festival – Amsterdam: 26 oktober 2019

Eye Filmmuseum - Amsterdam: 12 tm/m 24 november

Winternights - Maastricht: 13 & 14 december